Web Hosting, başlangıç düzeyindeki barındırma hizmeti olmakla birlikte web sitelerinin verilerinin yer aldığı barındırma hizmetidir. Web Hosting, yüksek hitli veya kaynak tüketen siteler için uygun bir barındırma hizmeti değildir. Eğer böyle bir durum varsa VPS Nedir, içeriğimizde anlattığımız barındırma hizmetine bakabilirsiniz.
Web Hosting hizmetlerinde;
- cPanel / Plesk / DirectAdmin
- Litespeed Cache / Nginx
- CloudLinux,
- Imunify360 gibi lisansa tabi ve ücretli yazılımlardan herhangi bir ücret talep edilmez.
VPS, VDS ve Sanal Sunucu gibi barındırma hizmetlerinde ise yukarıda listelediğimiz tüm lisanslar ücrete tabidir ve bu lisansların aylık maliyetleri sadece bir lisans için 10 $’dan başlamaktadır.
İçerik Tablosu
Linux Hosting / Web Hosting Nedir?
Hosting hizmetleri gerek pazarlama gerekse özellikleri sebebiyle farklı farklı isimlere sahiptir. En çok kullanılan ve tercih edilen ise Linux Hosting / Web Hosting’dir. WordPress olmayan, PHP tabanlı tüm web siteleri bu paketlerde barınabilir.
Web Hosting hizmeti kendi arasında ise; Linux Hosting ve Windows Hosting olarak ikiye ayrılmaktadır. Windows Hosting ise genellikle ASP.NET tabanlı web sitelerinin barındığı bir hizmettir.

cPanel Hosting Nedir?
cPanel, barındırma hizmetlerinde en çok tercih edilen kontrol panelidir. Gerek kullanımı gerekse güvenilir olması tercih edilmesinin temel sebepleri arasındadır. Diğer yandan, Linux Hosting hizmetlerinde de bu panel kullanılmaktadır.
WordPress Hosting Nedir?
WordPress Hosting ise KOZBA.ORG gibi WordPress tabanlı web sitelerinin tercih ettiği barındırma hizmetidir. WordPress Hosting hizmetinin barındığı sunucular tamamen WordPress’in daha performanslı çalışabilmesi için optimize edilen sunuculardır.
Cloud Hosting Nedir?
Cloud hosting, internet üzerinden sunulan bir bulut tabanlı hosting hizmetidir. Bu hizmet, web sitelerinin ve uygulamalarının sunucularının internet üzerinde bulunan ve paylaşılan büyük sunuculara yerleştirilmesini sağlar. Kullanıcılar, web siteleri veya uygulamalarını çalıştırmak için gerekli olan bütün kaynakları (özellikle bellek, işlem gücü ve depolama) bu sunuculardan paylaşırlar.
Cloud hosting, diğer hosting seçeneklerine göre daha esnek, güvenli ve güncel bir seçenektir. Çünkü kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre kaynakları artırabilir veya azaltabilirler. Ayrıca, cloud hosting sunucuları genellikle birçok farklı lokasyonda bulunur ve büyük bir dağıtım ağına sahiptir, bu da web sitelerinin ve uygulamalarının performansını artırır ve kullanıcılarının içeriğine erişiminin daha hızlı ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Reseller Hosting Nedir?
Reseller hosting, küçük çaplı ajanslar veya freelancerlar için mükemmel bir barındırma hizmetidir. Ajans, Freelancer ve birden fazla web sitesi olan Webmasterlar genellikle Reseller Hosting hizmetinden faydalanmaktadır.
Reseller hosting, genellikle bir kontrol paneli aracılığıyla yönetilir. Bu kontrol paneli, reseller’ın müşterilerine ait hesapları yönetmesini, disk alanı, trafik ve e-posta gibi kaynakları atamasını ve müşterilerine ait web sitelerinin yapılandırmasını ve yönetimini sağlar.

Web Hosting Fiyatları Ne Kadar? 2023
Web Hosting fiyatları aylık ve yıllık periyotlarla satılan hizmetlerdir. Ortalama olarak fiyatları tablolarda sizlere ilettik.
Web Hosting | 20 TL ila 50 TL’den Başlayan Fiyatlar |
WordPress Hosting | 20 TL ila 70 TL’den Başlayan Fiyatlar |
Reseller Hosting | 40 TL ila 100 TL’den Başlayan Fiyatlar |
Web hosting ve Wordpress hosting farkı nedir?
Web Hosting; PHP tabanlı WordPress scriptini kullanmayan; (Joomla, Opencart ve diğerleri) web sitelerinin tercih etmesi gereken bir barındırma hizmetidir. WordPress Hosting ise tamamen WordPress tabanlı web sitelerinin barınabileceği ve bu sitelerin daha performanslı çalışması için dizayn edilen barındırma hizmetleridir.
2 yorum
Hocam yıldız eklentisini neden kaldırdınız bilgi paylaşabilir misiniz?
Son güncellemede eski önemi kalmadı.